Frans

Frans leren

Cursus Frans conversatie beginners
Deze cursus is bedoeld voor mensen die minimaal 4 jaar middelbare school gehad hebben of een vergelijkbare cursus, opleiding of langdurig verblijf in een Franstalig land.
We beginnen elke les met grammatica en vocabulaire. Daar wordt ca. een kwartier aandacht aan besteed. Daarna behandelen we een tekst die de cursisten thuis bekeken hebben. De onderwerpen zijn actueel en hebben vaak een relatie met Frankrijk. Aan de hand van de teksten worden vragen gesteld en het kan ook wel voorkomen dat hiervan afgeweken wordt en een ander onderwerp ter sprake komt. Ook worden af en toe informatieve Franse t.v. programma’s bekeken en behandeld. De laatste les wordt een Franse eigentijdse film bekeken, in het Frans, met Franse ondertiteling.

Cursus conversatie gevorderden.
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al een redelijke ondergrond van conversatie hebben.(min. 6 jaar middelbare school Frans, eerdere cursus conversatie of verblijf in Franstalig land).
De les begint meestal met de bestudeerde grammatica en vocabulaire. Dit neemt ca. 15 minuten in beslag. Daarna wordt, uiteraard in het Frans, een tekst (A4 formaat) besproken die de cursisten thuis gelezen hebben. De behandelde onderwerpen zijn heel divers, maar hebben vaak een relatie met Frankrijk. Als de vragen over de tekst behandeld zijn is het ook mogelijk dat er een discussie ontstaat, die zelfs een heel andere kant op kan gaan. Ook worden er af en toe Franse informatieve t.v. programma’s bekeken en behandeld. Een andere mogelijkheid is nog dat met de groep een bepaald onderwerp behandeld wordt waar de cursisten zelf gegevens van moeten opzoeken bijv. op internet. De laatste les wordt er een Franse eigentijdse film bekeken, in het Frans, met Franse ondertiteling.

Cursusnummer

Cursus

Datum

Tijdstip

Lessen

Docent

Prijs

Locatie

Extra kosten

43.01.01 Frans conversatie beginners Woe 27 sept 2017 19.00-20.30 26 M. Schurgers 195,- B **
43.02.02 Frans conversatie gevorderden Di 26 sept 2017 19.00-20.30 22 M. Schurgers 165,- B **

** Lesboek zelf aanschaffen. ISBN nummer wordt vermeld op de factuur.

H = Hofnar, De Hofnar 10, tweede etage.
B = Belleman, Bruninckxdal 2, begane grond en eerste etage.
C = Carolus, Oranje Nassaustraat 8C, zolderverdieping.
N= Nader te bepalen

Wilt u nu inschrijven?

Open inschrijfformulier