Foto & video

 

Foto

 

Cursusnummer Cursus Datum Tijdstip Lessen Docent Locatie Prijs Extra kosten
49.01.01 Fotografie beginners Di 25 sept 2018 20.00-22.00 9 V. Zieren H-3 169,-
49.02.02 Fotografie gevorderden Di 11 dec 2018 20.00-22.00 8 V. Zieren H-3 189,-
49.03.03 Fotografie beginners Di 12 mrt 2019 20.00-22.00 9 V. Zieren H-3 169,- variabel

H = Hofnar, De Hofnar 10, tweede of derde etage.
B = Belleman, Bruninckxdal 2, begane grond en eerste etage.
C = Carolus, Oranje Nassaustraat 8C, zolderverdieping.
N= Nader te bepalen

Fotografie

Deze cursussen zijn bedoeld voor als U méér uit uw camera wilt halen. U heeft een spiegelreflexcamera, een systeemcamera of een high-end compactcamera, maar U gebruikt meestal de automatische instellingen om er foto’s mee te maken.
In de beginnerscursus worden de basisprincipes van de camera behandeld. Zo leert U meer over o.a. sluitertijd, diafragma, ISO en scherpstelmethodes. Om een goede foto te maken is er meer nodig dan techniek. We gaan het hebben over compositie, lichtgebruik en creativiteit. En we gaan praktijk oefeningen doen! U dient over een camera te beschikken waarvan U de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen.
In de cursus voor gevorderden gaan we aan de slag met de wat moeilijkere onderwerpen: o.a. lichtmeting en histogram, bracketing, HDR, en flitsergebruik. We gaan werken aan een serie in één van de vele fotografische deelgebieden naar eigen voorkeur. Te denken valt aan: natuur-, landschaps-, macro-, stads- of straatfotografie. Maar er zijn nog vele andere mogelijkheden. Ook voor deze cursus dient U sluitertijd en diafragma handmatig in te kunnen stellen op uw camera.

 

Over de docent

Victor Zieren heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de fotografie. Hij is begonnen met analoge kleinbeeldcamera’s met kleuren-, dia-, en zwart-wit film, die hij zelf verwerkte in de doka. Digitale technieken gebruikt hij al meer dan 24 jaar. Eerst alleen voor professioneel werk, als hulpmiddel bij zijn wetenschappelijk onderzoek aan elektronische componenten en chips, zoals bij extreem lage lichtintensiteit. Later ook voor eigen werk, waarbij natuur-, landschap-, macrofotografie worden afgewisseld met reis- en documentaire series. Steeds meer komt de mens -letterlijk- in beeld zoals bij straatfotografie of concert- en theaterfotografie. Hij behoorde in 2014 bij de genomineerde 25 fotografen voor de “Frans Lanting Award” van National Geographic – NL/Wereld Natuurfonds. Hij heeft in 2014 de GLOW fotowedstrijd gewonnen. In 2016 en 2017 heeft hij met 6 andere fotografen diverse exposities gehad van foto’s over Nepal na de aardbevingen: in Arttrium (Den Haag, Min. van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), in de Oranjekerk (Amsterdam) en in Theater De Hofnar (Valkenswaard). Sinds het beëindigen van zijn research carrière (eind 2015) kan hij meer tijd en aandacht besteden aan fotografie. Hij werkt ook in opdracht.

Wilt u deelnemen aan een cursus?

Nu inschrijven