Modern schilderen met klassieke technieken

Modern schilderen met klassieke technieken

Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Vanaf het begin werken we stap voor stap met de diverse schildertechnieken die van oudsher worden gebruikt voor olie en/of acrylverf. Deze technieken worden niet alleen gebruikt door klassieke schilders maar ook door de modernen die hun schilderij op een zinvolle manier willen opbouwen. We werken vanuit het licht-donker (chiaro-scuro effecten) en bestuderen de werking van lijn, kleur, compositie en schetsend tekenen.
Ook wordt aandacht besteed aan het direct schetsen in verftechnieken (alla prima), laag over laag schilderen, kunstbeschouwing en we experimenteren met diverse technieken zoals paletmes, schraaptechiek, collage,etc. De aan te schaffen materialen worden in de eerste les besproken.

Schilderworkshop Wie ben ik?

Wie je bent wordt zichtbaar als je handelt, als je doet. Door te doen, te handelen, moeten gevoel en verstand bij elkaar komen en kan zich een proces van intuïtie ontwikkelen. Juist in de schilderkunst, waar we alleen met onszelf en het materiaal te doen hebben, kan dit proces zich vrijelijk ontwikkelen. Met professioneel beeldend kunstenaar en leraar Rob ter Steege gaan we in vier schilderbijeenkomsten onze eigen werkelijkheid en verbeeldingskracht verkennen.

Er wordt niet nageschilderd. Schilderervaring is niet nodig. We werken met eenvoudig schildermateriaal op papier, de cursus is inclusief materiaal.

Cursusnummer Cursus Datum Tijdstip Lessen Docent Prijs Locatie Extra kosten
45.01.01 Modern schilderen, klassieke technieken Woe 26 sept 2018 19.30-22.00 12 R. ter Steege 205,- C variabel
45.02.02 Modern schilderen, klassieke technieken Woe 16 jan 2019 19.30-22.00 12 R. ter Steege 205,- C variabel
45.03.03 Workshop “Wie ben ik” Woe 20 mrt 2019 19.30-22.00 4 R. ter Steege 85,- C

H = Hofnar, De Hofnar 10, tweede of derde etage.
B = Belleman, Bruninckxdal 2, begane grond en eerste etage.
C = Carolus, Oranje Nassaustraat 8C, zolderverdieping.
N= Nader te bepalen

Wilt u nu inschrijven?

Open inschrijfformulier